Reint Withaar

Reint Withaar (volledige naam Reint Gerrit Withaar) kreeg al op zeer jeugdige leeftijd teken en schilderslessen van zijn vader Berend, die behalve kunstschilder een vakman was op het gebied van hout en marmer imitaties.

Reint werd geboren in Amsterdam 29 Juli 1928, je zou kunnen zeggen tussen de penselen en tuben verf. Vanaf zijn derde jaar opgegroeid in Apeldoorn. Wegens  de oorlog was het bezoeken van de academie er niet bij, dus werd het noodgedwongen de HTS, wat achteraf een hele goede basis bleek betreffende tekenen en materialen kennis. Door het volgen van diverse cursussen en privélessen  en praktijk heeft Reint zich verder bekwaamd in het kunstschildersvak.

Toch heeft het even geduurd voordat hij het aandurfde zijn vak  100% full time aan te pakken en daar zijn volledige broodwinning van te
maken.
Met zijn vrouw heeft hij  het toen aangedurfd om in het centrum van het toeristische stadje Elburg een pand te kopen en daarin een atelier /galerie te openen, die in Nov .2008 alweer zijn 30 jarig bestaan gevierd heeft.

Van daaruit is dan ook zijn bekendheid gegroeid.

Inmiddels heeft zijn dochter Rian de galerie/atelier overgenomen, zodat Reint zich volledig met het schilderen kan bezig houden.
Het verkopen van Reint zijn doeken en die van haarzelf is nu Rian haar taak.
 

Het werk van Reint kenmerkt zich door de herkenbaarheid en het licht, wat zijn doeken juist zo boeiend maakt.

   Zijn werk wordt in reproductievorm via uitgevers over de gehele wereld verkocht wordt.

,,Index,,

Reint heeft in veel plaatsen in Nederland - Amerika en Frankrijk geexposeerd.
 


Laatst bijgewerkt: zaterdag 13 oktober 2012.